Praten over zorgen;

 

Wanneer er vermoedens zijn van kindermishandeling, huiselijk geweld of ouderenmishandeling zal er volgens de Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld, gesproken moeten worden met de betrokken.
Veel professionals vinden dit lastig en voelen zich handelingsverlegen.
Uit angst voor de reactie van de gesprekspartners of uit angst voor de eigen emoties durven zij de zorgen niet te verkennen, niet door te vragen of waar nodig te confronteren en grenzen te stellen. 


Deze training is geschikt voor leerkrachten uit het basis, voortgezet- en mbo-onderwijs, professionals in de (jeugd) hulpverlening, jeugd- en wijkteams, uit het welzijnswerk, de (ouderen) zorg, mantelzorgondersteuners en WMO-consulenten.


De training

De training Praten over zorgen wordt in samenspraak met de opdrachtgever vormgegeven. De training kan daardoor bestaan uit 1 of meerdere dagdelen en wordt aangepast aan het opleidings- en ervaringsniveau van de deelnemers.


Werkwijze

De training bestaat uit korte stukjes theorie, afgewisseld met oefeningen en centrale gesprekken.
Daarbij wordt geoefend met een ervaren trainingsacteur.
Een digitale reader over communicatie wordt onder de deelnemers verspreid.

 

Certificaat:

De deelnemers ontvangen na afloop een certificaat van deelname.
Registerleraar heeft deze training (4 uur met trainingsacteur) gewaardeerd met 6 RU

 

Meer informatie?

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden via een telefonisch gesprek of vul het contactformulier in, dan wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.