Referenties


Referenties Trainingen

 

Scholengroep Zaan Primair heeft in de afgelopen periode intensief samengewerkt met Apanto/ Marleen Blokker. Alle intern begleiders van Zaan primair zijn geschoold door Marleen en inmiddels allemaal gecertificeerde aandachtsfunctionarissen. Ook alle schoolteams hebben van haar een training gekregen.

Marleen is gedreven, recht door zee en enorm betrokken. Zij heeft een enorme drive en houdt daarbij het onderwerp kindermishandeling en huiselijk geweld altijd scherp in het oog. Haar uitgebreide kennis en betrokkenheid zijn een verrijking geweest voor Zaan primair. Ook op persoonlijk vlak is het prettig samenwerken en sparren met Marleen; toegankelijk, kundig, meedenkend, warm en open. Erg prettig om mee samen te werken!

Judith Kapitein, beleidsadviseur Zaan primair.Marleen wordt door De Jeugd- en Gezinsbeschermers regelmatig ingehuurd als coach/ supervisor of trainer. Marleen is gericht op het in de kracht zetten van de coachee of supervisant. Voor onze organisatie heeft zij de interne intervisoren getraind in het oplossingsgericht intervisie begeleiden. Marleen is prettig om mee samen te werken. Ze is helder in haar afspraken en toezeggingen.

(Eef Verbaan,  Opleidingsadviseur en trainer bij de Jeugd- en Gezinbeschermers)


Marleen heeft bij ons alle 350 pedagogisch medewerkers getraind in 'Communicatie met ouders tijdens breng- en haalmomenten'. Dit heeft zij, samen met haar team van trainers en acteurs, voortreffelijk gedaan. De gemiddelde beoordeling van de deelnemers was een 8.3. Het effect van de training is door de ouders opgemerkt.

(Anoniem; naam opvraagbaar bij interesse)


De training voor Aandachtsfunctionarissen Kindermishandeling voor al onze IB-ers en directeuren was een succes. Naast de training heeft Marleen ons op een prettige manier ondersteund in het opzetten van een goede zorg- en meldcode structuur. Hierdoor hebben we het signaleringsproces goed kunnen verankeren binnen de gehele organisatie.

(Anoniem; naam opvraagbaar bij interesse) 

 

De training heeft mij verder gebracht. Dit was een goede afwisseling tussen theorie en praktijk en met ruimte voor onze eigen inbreng. Er is goed ingespeeld op onze werksituatie. Wij kunnen binnen de organisatie nu echt aan de slag

(Anoniem, werkzaam bij WSNS Rotterdam-noord)Marleen heeft fijngevoelige antennes, die zij voortdurend uit heeft staan. Ze creëert in korte tijd een zeer veilige sfeer waardoor de groep ontspannen aan het oefenen met de acteur begint.
Ze bewaakt op een prettige manier voortdurend het proces en tegelijkertijd blijft er vaart in de training.

(Mandy van der Zeeuw, Trainingsacteur)Dank je wel Marleen voor deze ontzettend interessante training. Het was af en toe best emotioneel, maar toch ook heel goed om met elkaar te praten over de dilemma’s die meespelen in het signaleringsproces. Het is echt niet altijd even makkelijk, maar we gaan het wel doen!

(Marieke, directeur van een kinderdagverblijf) Heel informatief; ik heb ontzettend veel geleerd. 

(Jaap, leerkracht groep 8)De training heeft mij verder gebracht. Dit was een goede afwisseling tussen theorie en praktijk en met ruimte voor onze eigen inbreng. Er is goed ingespeeld op onze werksituatie. Wij kunnen binnen de organisatie nu echt aan de slag

(Anoniem, werkzaam bij WSNS Rotterdam-noord)


Een fijne training. Vooral het oefenen met de trainingsacteur heeft mij zekerder gemaakt.

(Mw. D. Jongejans, IB-er)


Referenties Coaching en supervisie


De locatiemanagers die coaching hebben ontvangen zijn enthousiast over de manier waarop Marleen de aandachtspunten oppakt en samen met hun de (persoonlijke) ontwikkeling aan de orde laat komen. Marleen wordt ervaren als prettig, open en met veel kennis en inzicht over wat het werk inhoud.

(E. de Vries, HR-manager Tinteltuin)

 

 “Ik vond je een bijzonder prettige supervisor en heb veel aan je gehad.”

“Je benadering vond ik heel respectvol en integer en het was fijn dat er zo nu en dan ook ruimte was voor humor.”

Medewerker Veilig Thuis

 

Referenties Intervisiebegeleiding


Voor onze organisatie heeft Marleen zowel intervisiegroepen begeleid als ook interne intervisoren getraind in "oplossingsgerichte intervisie". Marleen is prettig om mee samen te werken. Ze is helder in haar afspraken en toezeggingen.

(Eef Verbaan,  Opleidingsadviseur en trainer bij de Jeugd- en Gezinbeschermers)


Ik heb de intervisie bijeenkomsten als zeer prettig ervaren. Je kunst om ons/ mij te laten leren met respect en veiligheid maakte dat ik me kwetsbaar op durfde te stellen. Je rust, kunde en open houding zijn dingen die ik me (op termijn) ook meer eigen zou willen maken

(M. Zevering, de Jeugd & Gezinsbeschermers, Hilversum)


De kracht van de begeleide intervisietraining ligt in het ervaringsgerichte leerproces: het format, de theorie, het observeren van de ander en het zelf ondergaan en vervolgens zelf te begeleiden. Ik stap in volle overtuiging en 'niet wetend' de intervisiegroepen in

(Medewerker Veilig Thuis)