Nieuws


15 juni Internationale dag tegen Ouderenmishandeling

En daarom verzorgt Apanto een gratis intervisiebijeenkomst voor aandachtsfunctioanarissen ouderenmishandeling die graag met collega's willen sparren over casuistiek of een dilemma. Van 9 tot 11.30 uur, maximaal 6 deelnemers en vol is vol. Meld je hier aan.

Landelijk Leerhuis Samen aan Zet tegen Ouderenmishandeling 

Op maandag 26 oktober 2020 wordt door Apanto, in samenwerking met Marjanne van EsveldNul23 en Tactive, een landelijk congres georganiseerd in de vorm van een Leerhuis. Een hele dag met sprekers, theater en workshops over het signaleren en de aanpak van ouderenmishandeling in de intramurale- en extramurale zorg. Met kennis en praktische opdrachten kunt u aan de slag.
Op 14 december volgt nog een terugkombijeenkomst waarin binnen de workshops de opdrachten en de vragen die nog leven met elkaar worden besproken.  Informatie over de inhoud, de kosten en aanmelden kan via www.trainersouderenmishandeling.nl 
Download hier de flyer

Training voor aandachtsfunctionarissen

Apanto verzorgt al ruim 12 jaar zowel open - als incompany trainingen voor aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling of ouderenmishandeling en ontspoorde mantelzorg.

In een driedaagse training wordt de (beginnende) aandachtsfunctionaris geschoold in de kennis en vaardigheden die bij deze taak horen en als zodanig zijn omschreven door de Landelijke Vereniging voor Aandachtsfunctionarissen.
Meer informatie over de inhoud van de training en de kosten staat op de pagina's:  
Aandachtsfunctionaris kindermishandeling

Aandachtsfunctionaris ouderenmishandeling en ontspoorde mantelzorg. 

Open trainingen in Haarlem:

Maandag 16 november, 30 november en 21 december 2020
Woensdag 18 november, 2 december en 16 december 2020

Uiteraard zullen de RIVM maatregelen worden gevolgd. Daarom zal de training uit maximaal 8 deelnemers bestaan en wordt er tussendoor extra schoongemaakt.